عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : جمعه 26 ارديبهشت 1404
بازدید : 10
نویسنده : مرتضی

نویسندگان: ایمان صدیقی و ایمان صادقی

بر اساس نظریه نسبیت خاص اینشتین، سرعت بالا می‌تواند درک ما از زمان و فضا را تغییر دهد. این نظریه بیان می‌کند که برای ناظرانی که با سرعت‌های بسیار بالا (نزدیک به سرعت نور) حرکت می‌کنند، گذر زمان کندتر می‌شود و طول اجسام در جهت حرکت کوتاه‌تر می‌شود.

برای درک شهودی این پدیده، ما به یک آزمایش ساده و روزمره رجوع می‌کنیم:  چرخش یک سکه بر روی سطح صاف

در لحظه‌ای که سکه با سرعت بالا در حال چرخش است، به نظر می‌رسد که شکل آن از یک دایره‌ی مسطح به یک کره‌ی سه‌بعدی تبدیل شده است. این پدیده، در واقع حاصل ادراک بصری انسان و ترکیب تصویرهای سریع است که چشم ما نمی‌تواند آن‌ها را تفکیک کند، و در نتیجه جسم به صورت یک “حجم کامل” دیده می‌شود. این موضوع مشابه با تکنیک‌های تصویربرداری در سینما یا خطای دید در پنکه‌های سریع‌چرخان همخوانی دارد اما نکات جالبی در این اتفاق وجود دارد که فراتر از یک خطای دید است.

با کند شدن حرکت سکه، تصویر از آن واضح‌تر می‌شود و می‌توانیم لحظات مختلف از موقعیت آن را تفکیک کنیم.

این تجربه ذهنی می‌تواند ما را به تفکر درباره‌ی مفاهیم انتزاعی‌تر مثل “گذشته، حال و آینده” ببرد. به عبارت دیگر، در سرعت بالا، مرزهای زمانی در ذهن ما محو می‌شود؛ همان‌گونه که در نظریه نسبیت خاص، زمان برای ناظر متحرک به شکلی متفاوت سپری می‌شود.

از منظر علمی، این تشبیه می‌تواند به ما کمک کند تا درک بهتری از ایده‌های بنیادی نظریه اینشتین داشته باشیم؛ هرچند که در واقعیت، چرخش سکه هرگز به سرعت‌هایی نمی‌رسد که بتواند اثرات نسبیتی واقعی ایجاد کند. به خاطر محدودیت های جاذبه، اصطکاک و شرایط زمین.

با این حال، شباهت‌های این پدیده می‌تواند مفهومی عمیق و موثر برای بیان نسبیت زمان و فضا باشد.

وقتی سکه با سرعت می‌چرخد؛ گذشته و حال و آیندهِ آن یکی می‌شود و تمامی این سه زمان قابل مشاهده است. در یک زمان پشت سکه وجلوی آن و تمام اطراف آن در یک لحظه برایمان قابل مشاهده است حال اگر جاذبه نباشد این سکه چگونه خواهد چرخید؟

قطعا همین گونه نخواهد چرخید و نوع چرخش سکه کاملا متفاوت خواهد شد.

به علت وجود جاذبه زمین، این سکه بعد از مدتی دوباره به حالت عادی خود برخواهد گشت که این حرکت به همراه صداهای متفاوتی است این سکه درحال چرخش مانند کره زمین می‌چرخد ولی باسرعتی متفاوت.

وقتی سرعت چرخش بالاست، ما یک حالت داریم و آن کره است. حالا سوالی چالش برانگیز مطرح میشود: آیا این کره واقعا از نظر فیزیکی وجود دارد یا اینکه یک تصور و خطای دید است؟

نکته جالب اینجاست که به هرکجای این کره دست بزنیم با سکه برخورد خواهد کرد. وقتی که سکه با سرعت بالا در حرکت است، هر کجای این کره را که برای لحظه ای لمس کنیم، با سکه برخورد میکنیم. پس آیا واقعا سکه در همه مکان ها وجود دارد؟

اگر سرعت بسیار بالا باشد، سرانجام سکه در همه موقعیت ها وجود خواهد داشت و جرمی بیشتر از حالت قبل پیدا میکند چون تبدیل به کره شده است. چون هرکجای این کره که دست بزنیم سکه با دست ما برخورد میکند.

پس سکه مسطح، در سرعت بالا تبدیل به کره شده است.

از طرفی اگر سرعت چرخش سکه بیشتر شود احتمال ناپدید شدن آن بیشتر خواهد شد.

راز زمان، سرعت است. سرعت بالا گذشته، حال و آینده را بی معنا میکند. همانند حرکت چرخشی سکه که وقتی تبدیل به کره شده است دیگر گذر زمان برایش مفهومی ندارد.

در پایان، می‌توان گفت که طبیعت بارها به ما نشان داده که چرخش، شکلی بنیادی از حرکت در کیهان است. از الکترون‌ها تا سیارات و کهکشان‌ها. حرکت چرخشی، حتی در ساده‌ترین شکلش مثل چرخش یک سکه، می‌تواند الهام‌بخش مفاهیمی بزرگ همچون درک ما از زمان، فضا، و شاید حتی سفر در زمان باشد.

پایان

منبع: ذهن آموز



:: برچسب‌ها: تئوری نسبیت انیشتین ,
تاریخ : سه شنبه 14 اسفند 1403
بازدید : 3
نویسنده : مرتضی
 

نظریه خلق الساعه ابتدا توسط ارسطو مطرح شد که به پیدایش خود به خودی جانداران از ماده بی جان اشاره میکند.

نویسندگان: ایمان صادقی و ایمان صدیقی

در آن زمان دانشمندان زیادی به آن اعتقاد داشتند تا اینکه گروهی دیگر از دانشمندان شروع به آزمایشاتی برای رد آن کردند؛ از قبیل: فرانچسکو ردی، لویی پاستور و دانشمندی به نام ون هلمونت.

این افراد موفق شدند به آزمایشات اولیه که نظریه خلق الساعه بر آن استوار بود ایراد علمی بگیرند و آن را رد کنند اما حقیقتی مهم از چشمان همه آنها پنهان بود، چراکه در آن زمان به علت عدم پیشرفت علم زیست شناسی درک کاملی از حیات نداشتند.

در آزمایش اولیه مشاهده شده بود که اگر تکه ای گوشت را در جایی رها کنیم بعد از مدتی کرم میزند، حتی اگر آن را داخل ظرف در بسته ای قرار بدهیم و مطمئن شویم حشرات در گوشت تخم ریزی نمیکنند.

در نتیجه از ماده بی جان یعنی گوشت، موجود زنده پدید آمده است.

اما بعدا لویی پاستور نشان داد که اگر  علاوه بر گوشت، ظرف و هوای داخل آن کاملا استریل و ضدعفونی شود، گوشت سالم میماند و موجود زنده ای از آن پدید نمی آید. پس اینطور نتیجه گرفت که موجود زنده از گوشت یا ماده بی جان پدید نمی آید، بلکه در آزمایشات قبلی میکروب ها و باکتری ها از ابتدا وجود داشته اند و بعدا در شرایط مساعد، رشد کرده و تولید جانداری بزرگ تر مثل کرم کرده اند.

این نتیجه گیری ها کاملا درست به نظر میرسید و نشان میداد که آزمایش اولیه اشتباه بوده است تا اینکه با پیشرفت علم زیست شناسی و افزایش دانش بشر از نحوه تشکیل حیات بازی دوباره به نفع ارسطو تغییر کرد.

ما معتقدیم که خلق الساعه در آزمایش ایجاد کرم از گوشت خلاصه نمیشود و مساله اصلی پیدایش همان میکروب ها و تک سلولی هاست که به هر حال از ماده بی جان به وجود آمده اند. در آن زمان دانشمندان دانش کافی از حیات میکروسکوپی و دی ان ای نداشتند.

اگر نگاهی دقیق به حیات روی کره زمین بیاندازیم متوجه میشویم همانگونه که یک دانه گیاه رشد میکند و میوه میدهد و به تکامل خود میرسد، سایر جانداران نیز اینگونه هستند. اسپرم همچنان یک دانه که در خاک قرار میگیرد و رشد میکند، در رحم زن قرار میگیرد و رشد میکند.

 مساله اصلی، درک پیچیدگی و سطوح مختلف حیات است.

حیوانات و جانوران سطوح پیشرفته تری از حیات نسبت به گیاهان هستند اما اگر به اندازه کافی عقب برویم دوباره به ایجاد جاندار از ماده بی جان میرسیم.

بدن تمام موجودات زنده از یک باکتری تا یک فیل از عناصر تشکیل شده است. همه عناصر تشکیل دهنده آنها نیز در جدول مندلیف وجود دارند. در این جدول عناصر بی جان، طبقه بندی شده اند. پس این عناصر بی جان بوده اند که تولید باکتری یا فیل کرده اند.

تئوری فرگشت به کمک خلق الساعه نیز آمده است. امروزه دانشمندان پذیرفته اند که حیات مرحله به مرحله پیچیده تر شده و آن را به یک درخت تشبیه کرده اند که شاخه های مختلفی دارد. برخی از شاخه های درخت حیات به یکدیگر نزدیک ترند مانند: سوسمار و کروکودیل و تمساح و برخی از هم دور هستند مانند: فیل و کلاغ. اما جدّ مشترک حیوانات نهایتا به تنه اصلی درخت میرسد یعنی جانداران تک سلولی و ساده ترین اشکال حیات میکروسکوپی که از اعماق اقیانوس ها در چندین میلیون سال پیش تشکیل شده است.

بنابراین فرگشت نیز در تایید خلق الساعه است.

دانشمندان باستانی معتقد بودند که جهان از چهار عنصر آب، خاک، هوا و آتش تشکیل شده است. این دیدگاه اگرچه ساده به نظر میرسد اما هیچگاه به طور کامل رد نشد چون این چهار عنصر میتوانند نماد مایعات، جامدات، گازها و پلاسما باشند و دقیقا جهان ما نیز از این چهار نوع عنصر تشکیل شده است.

عناصر هرچه که باشند چه مایع و چه جامد یا گاز به هرحال از ذرات کوچکتری به نام مولکول و اتم تشکیل شده اند. جانداران نیز همینگونه اند و یک کرم از چیز متفاوت و ناشناخته ای تشکیل نشده است. پس در واقع تفاوت خاصی بین یک کرم و یک ماده بی جان از نظر مواد تشکیل دهنده وجود ندارد.

بنابراین نتیجه میگیریم دیدگاهی که در آن زمان مخالفان خلق الساعه از جمله پاستور داشتند به این خاطر بود که آنها به حیات نگاه واقع بینانه ای نداشتند و نمیدانستند عناصر تشکیل دهنده یک جاندار با یک ماده بی جان یکیست.

زمان فاکتور مهم دیگریست که باید در مقوله حیات گنجانده شود. عاملی که دانشمندان جدیدتر مانند استیون هاوکینگ به آن اشاره کردند اما دانشمندان قدیمی که منکر خلق الساعه بودند، هیچ توجهی به آن نداشتند.

این گذر زمان است که منجر به پیچیدگی های حیات شده است. به عنوان مثال در عصر یخبندان، سگ های امروزی وجود نداشتند و گونه ای نسبتا جدید محسوب میشوند.

شیرها، فیل ها، مرغ و خروس و بسیاری از حیوانات امروزی اجداد متفاوت دیگری داشته اند و گذر زمان باعث پیدایش این گونه های متفاوت شده است.

کاملا روشن است که اگر زمان وجود نداشته باشد حیات شکل نمیگیرد و پیچیده و پیچیده تر نمیشود.

پس زمان، عاملی برای حیات بوده و باعث میشود که حیات از ماده بی جان شکل بگیرد اما این روند، نیازمند وقت بسیار است تا عناصر سازنده به شکل درستی در کنار هم قرار بگیرند. همانطور که میلیون ها سال طول کشید تا حیات به شکل امروزی پدید آمد.

 

منابع:

  • کتاب منشاء انواع، نوشته: چارلز داروین
  • کتاب علوم زیستی سال اول دبیرستان
  • کتاب پاسخ های کوتاه به سوالات بزرگ، نوشته: استیون هاوکینگ
  • مستند Cosmos: A Spacetime Odyssey نیل دگراس تایسون


:: برچسب‌ها: نظریه خلق الساعه , خلق الساعه اشتباه نبود ,
تاریخ : یک شنبه 28 بهمن 1403
بازدید : 5
نویسنده : مرتضی

در ساخت این پادزهر از هیچ گونه ماده شیمیایی استفاده نشده و براساس طب سنتی و مواد طبیعی ساخته شده است.

این پادزهر چندین بار در محیط آزمایشگاه بر روی حداقل 60 موش های آزمایشگاهی و سپس بر روی انسان آزمایش شده است. تمامی آزمایشات به صورت علمی و کنترل شده بوده است.

به 30 عدد از موش ها بعد از گزیدگی توسط زنبور خرمایی پادزهر در محل نیش زدگی ریخته شد. موش هایی که پادزهر را دریافت کرده بودند زنده ماندند و علائم نیش زدگی نیز پس ازنهایتا چند روز از بین رفت. اما از بین 30 عدد موشی که پادزهر دریافت نکرده بودند فقط 3 موش زنده ماندند.

در مرحله بعدی روی بدن انسان آزمایش شد که موفقیت آمیز بود.

البته همچنان استفاده از این محصول برای افرادی که دچار حساسیت شدید هستند باید بررسی شود.

افراد عادی پس از دریافت پادزهر به سرعت علائم نیش زدگی ازروی پوستشان خوب میشود.

همانطور که میدانید زنبور خرمایی نیش به مراتب قوی تری از زنبورهای عادی دارد و که سالانه تعدادی جان خود را به خاطر نیش این زنبور از دست میدهند.



:: برچسب‌ها: مخترعین ایرانی+پادزهر زنبور خرمایی+ساخت محلول پادزهر ,
تاریخ : یک شنبه 21 بهمن 1403
بازدید : 26
نویسنده : مرتضی

همانگونه که از نام این محلول مشخص است ساخته شده است برای رشد انواع گل ها و گیاهان.

درون این محلول  از هیچ ماده شیمیایی استفاده نشده است و کاملا طبیعی و ارگانیک است. 

پس از ساخت آن، توسط چندین نفر به دفعات زیاد حدودا 200 بار مورد آزمایش قرار گرفته است.

تمامی آزمایش ها با موفقیت همراه بوده اند اما رشد هر نوع گیاه با کمک این محلول متفاوت از دیگری بوده است.

اولین بار این محلول ارزشمند را روی کاکتوس آزمایش کردیم که واقعا نتیجه این آزمایش خارق العاده بود. کاکتوس کوچک بعد از تزریق این محلول در عرض یک ماه به اندازه یک کاکتوس 8 الی 10 ساله رشد کرد. باور کردن چیزی که به چشم دیده شد واقعا سخت است.

بعدها محلول مناسب ریختن در خاک گیاه آماده شد و روی بوته گل رز و سایر گل ها و گیاهان تست شد.

مقدار کمی از این محلول قادر است رشد گیاهان را حدودا دوبرابر کند. آن هم در زمان بسیار کوتاه.

تمامی آزمایشات به همراه مستندات و به صورت کنترل شده توسط ایمان صدیقی و ایمان صادقی انجام شده است.



:: برچسب‌ها: ایمان صادقی , مخترع ایرانی , ایمان صدیقی , محلول رشد گیاه ,
تاریخ : سه شنبه 13 شهريور 1403
بازدید : 20
نویسنده : مرتضی

سایت روزنامه جمهور به معرفی ایمان صدیقی (امیا) پرداخت.

لینک خبر:

 

بخشی از خبر:

ایمان صدیقی با نام مستعار اِمیا، مخترع، نویسنده و پژوهشگر ایرانی است. او برگزیده مسابقات رباتیک و عضو انجمن نخبگان و مخترعین کشور می‌باشد.

در سال ۱۴۰۰ کتاب علمی ایمان صدیقی به نام اثر آیندگان به چاپ رسید که یک تئوری جدید درمورد سفر در زمان است و رقیبی برای کتاب مشهور ارابه خدایان یا نظریه فرازمینی‌های جهان باستان، محسوب میشود. این کتاب از دیجی کالا، کتابراه و سایر فروشگاه‌های کتاب قابل تهیه است.

فعالیت‌های علمی صدیقی در پژوهشسراهای دانش آموزی از دوران دبیرستان آغاز شد و به کسب عناوین و مقام‌های مختلف نائل آمد. او بارها از مسئولین مختلف از جمله: رئیس آموزش و پرورش و نمایندگان مجلس شورای اسلامی تقدیرنامه‌هایی دریافت کرده است.



:: برچسب‌ها: ایمان صدیقی , امیا صدیقی , امیا , نخبه ایرانی , متافیزیست ایرانی ,

صفحه قبل 1 2 3 4 5 ... 32 صفحه بعد

به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان فیلم و سریال و آدرس filmoserial.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com